NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 14 Σεπτεμβρίου 2020

Οικονομική ανάσα για μισθωτούς, ελευθέρους επαγγελματίες και αγρότες

Επίδομα 534 ευρώ: Ανακοινώθηκε η παράταση για το φθινόπωρο - Ποιοι οι νέοι  δικαιούχοι | Έθνος
Οικονομική ανάσα για τους μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, τους ελευθέρους επαγγελματίες και τους αγρότες φέρνει το 2021 η κατάργηση της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης και η μείωση των ασφαλιστικών εισφορών που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός από τη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα:

  • Μειώνονται κατά 3 μονάδες, από το 39,7% στο 36,7% οι ασφαλιστικές εισφορές εργοδοτών και μισθωτών του ιδιωτικού τομέα για το 2021. Υπάλληλος, δηλαδή, με καθαρό μισθό 1.016 ευρώ, θα έχει ετήσιο όφελος 158 ευρώ. Αλλά και το κόστος της επιχείρησης θα μειωθεί κατά 301 ευρώ.
  • Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για μισθωτούς του ιδιωτικού τομέα, επαγγελματίες και αγρότες. Το μέτρο θα ισχύσει, καταρχάς, για ένα έτος, το 2021. Ένας καλά αμειβόμενος εργαζόμενος, με μηνιαίες αποδοχές 2.000 ευρώ, θα έχει ετήσια φορολογική ελάφρυνση 361 ευρώ.
Όσον αφορά τη κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για το ’21:
  • Αυτή τη στιγμή η επιλογή της Κυβέρνησης είναι να στηριχθεί ο ιδιωτικός τομέας, καθώς αυτός έχει πληγεί πολύ περισσότερο από τις επιπτώσεις της πανδημίας από ό,τι οι συνταξιούχοι και από ό,τι ο δημόσιος τομέας.
  • Παραμένει η πρόθεση της Κυβέρνησης για μόνιμη κατάργηση της για όλους σε βάθος τετραετίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου