NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 8 Απριλίου 2021

Αποκαλυπτική και άκρως κατατοπιστική η απάντηση του πρωθυπουργού για την Πειραιώς

Για να θυμάται ο ελληνικός λαός ποιος ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ και το τι έπραξαν οι συγκυβερνήτες στην πιο ανίκανη και επικίνδυνη κυβέρνηση που γνώρισε ο τόπος από συστάσεως του Ελληνικού Κράτους. 



Eρώτηση Μ.Ζαχαρέα (STAR): Τι απαντάτε στις κατηγορίες που διατυπώνει ο κ. Τσίπρας σχετικά με την ανακεφαλαιοποίηση της Τράπεζας Πειραιώς;

 

Απάντηση Κ.Μητσοτάκη: Ο κ. Τσίπρας αντί να απολογείται για το μεγάλο σκάνδαλο της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών επί των ημερών του, με τεράστια ζημιά για το Δημόσιο και τους φορολογούμενους, ζητά και τα ρέστα και διατυπώνει απειλές. Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2014 οι τράπεζες είχαν αξία 27 δις.  Στην ανακεφαλαιοποίηση του 2015 είχαν καταρρεύσει στο 1 δις! Το μερίδιο του ΤΧΣ από αξία 19 δις κατέρρευσε σε λιγότερο από 1 δις. Χασούρα για το ΤΧΣ 18 δις! Το 2015  το ΤΧΣ έχασε το 99,4% και μαζί του και οι μικρομέτοχοι που δεν μπορούσαν καν να συμμετάσχουν στην αύξηση. 


Κι έχει το θράσος σήμερα ο κ. Τσίπρας να μιλάει για το κόστος στο Δημόσιο. Η Κυβέρνηση σταθερά προτάσσει το δημόσιο συμφέρον. Η τράπεζα Πειραιώς με την ανακεφαλαιοποίηση θα επιστρέψει στη δουλειά της, που είναι να δίνει ακόμη περισσότερα δάνεια στην πραγματική οικονομία.


Η εικόνα της Ελλάδας έχει αλλάξει και  οι διεθνείς επενδυτές αυξάνουν διαρκώς το ενδιαφέρον τους να βάλουν χρήματα στη χώρα μας. Αυτό προφανώς ενοχλεί τον κ. Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ. Όμως ωφελεί τους πολίτες.

 

*απόσπασμα απή τη χθεσινή συνέντευξη του πρωθυπουργού στον τηλεοπτικό σταθμό STAR.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου