NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

Μητσοτάκης για Βοσκόπουλο: Έζησε όπως τραγουδούσε, «ανεπανάληπτος»

 

 

- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης με ανάρτησή του στα Social Media αποχαιρέτησε τον Τόλη Βοσκόπουλο που έφυγε από τη ζωή.


- Μενδώνη για Βοσκόπουλο: Υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο.


Πέθανε η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου.



 

Το δικό του «αντίο» στον σπουδαίο τραγουδιστή, που άφησε σήμερα την τελευταία του πνοή, είπε ο πρωθυπουργός. Ο Κυριάκος Μητοστάκης με ανάρτηση του στα Social Media τόνισε ότι ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του τρόπο τη λαϊκή μουσική.

Παράλληλα τον χαρακτήρισε «ανεπανάληπτο», όπως ήταν και ο τίτλος ενός εκ των κορυφαίων τραγουδιών που ερμήνευσε ο Τόλης Βοσκόπουλος.
Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού

Ο Τόλης Βοσκόπουλος σφράγισε με τον δικό του αυθεντικό τρόπο τη λαϊκή μας μουσική. Έζησε όπως τραγούδησε, τραγούδησε όπως έζησε και με τον ίδιο τρόπο έφυγε: "ανεπανάληπτος", όπως θα λένε για πάντα οι μελωδικοί του στίχοι. Η σκέψη μας, στην οικογένειά του.

 

Πηγή: iefimerida.gr 

 

 


 

Μενδώνη για Βοσκόπουλο: Υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο

 

Η Λίνα Μενδώνη με έστειλε συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου.

Ο Τόλης Βοσκόπουλος αποτέλεσε ένα από τα πιο λαμπρά διαμάντια του Ελληνικού τραγουδιού. Η απώλεια του το πρωί της Δευτέρας σκόρπισε θλίψη σε όλη τη χώρα και όχι μόνο στον καλλιτεχνικό χώρο.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, αποχαιρέτησε τον σπουδαίο τραγουδιστή λέγοντας ότι ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού. Παράλληλα έστειλε θερμά συλλυπητήρια στην Άντζελα Γκερέκου και στην κόρη τους Μαρία.
Αναλυτικά η δήλωσή της:

«Για την απώλεια του Τόλη Βοσκόπουλου, εκφράζω τα θερμά μου συλλυπητήρια στην Άντζελα Γκερέκου και στην κόρη τους Μαρία, καθώς και στους πολυάριθμους φίλους του. Σε μια πλούσια, δημιουργική καριέρα πολλών δεκαετιών, ο Τόλης Βοσκόπουλος ευτύχησε να εκτιμηθεί από τους συναδέλφους του και να λατρευτεί από το κοινό. 

Υπήρξε ένα γνήσιο λαϊκό είδωλο, ένας ταλαντούχος, ευφυής ερμηνευτής, που δημιούργησε ένα διαφορετικό, ιδιαίτερο είδος ψυχαγωγίας στην πίστα. Με τη θεατρική παιδεία που είχε, με το μουσικό του χάρισμα, το οποίο μοιράστηκε, γράφοντας πολλά επιτυχημένα τραγούδια και για άλλους τραγουδιστές, καθώς και με τις κινηματογραφικές του εμφανίσεις, ο Τόλης Βοσκόπουλος ήταν το πρόσωπο που άλλαξε τον τρόπο παρουσίασης του λαϊκού τραγουδιού, δίνοντας σε αυτό τη λάμψη του θεάματος.

Το αποτύπωμα που αφήνει στην ιστορία της νεότερης λαϊκής μουσικής είναι ξεχωριστό και μοναδικό».



Πηγή: iefimerida.gr 

 


 

Πέθανε η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου

Εφυγε από τη ζωή η ηθοποιός Γκέλυ Μαυροπούλου, σε ηλικία 89 ετών.

Την είδηση έκανε γνωστή με ανάρτησή του ο Σπύρος Μπιμπίλας, ο οποίος αποκάλυψε πως την τελευταία του πνοή άφησε και ο ηθοποιός Τάσος Παπαδάκης.

«Βαρύ πένθος σήμερα για τον καλλιτεχνικό μας χώρο. Τρεις πολύ αγαπημένοι άνθρωποι του χώρου μας δεν είναι πια κοντά μας. Ο σπουδαίος τραγουδιστής και ηθοποιός Τόλης Βοσκόπουλος που άφησε εποχή, η μεγάλη πρωταγωνίστρια του θεάτρου, του κινηματογράφου και της τηλεόρασης και γόνος σπουδαίας οικογένειας ηθοποιών, η Γκέλυ Μαυροπούλου, και ο παλαίμαχος ηθοποιός και αγωνιστής της αριστεράς και των εταιρικών θιάσων, Τάσος Παπαδάκης. Ποτέ δεν θα τους ξεχάσουμε για το έργο και τα μηνύματα που άφησαν στις καρδιές μας», έγραψε ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Ποια ήταν η Γκέλυ Μαυροπούλου

Η Γκέλυ Μαυροπούλου γεννήθηκε στις 21 Οκτωβρίου 1932 στη Θεσσαλονίκη. Γονείς της ήταν οι επίσης ηθοποιοί Άγγελος Μαυρόπουλος (1901-1979) και Μαρίκα Κρεβατά (1910-1994). Σπούδασε στη Γαλλική Ακαδημία Αθηνών και στη Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης του Καρόλου Κουν και υπήρξε παντρεμένη με τον ηθοποιό Στέφανο Στρατηγό.


Πηγή: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου