NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 19 Ιουλίου 2021

O ψηφιακός μετασχηματισμός στη ζωή μας


 

Στην εκδήλωση με θέμα: «Ψηφιακός Μετασχηματισμός. Κοινωνία – Οικονομία – Δικαιοσύνη», που οργάνωσε  ο Τομέας Πολιτικής Υποστήριξης της ΝΔ Α΄ Θεσσαλονίκης, συμμετείχαν ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης και βουλευτής Κιλκίς, Γιώργος Γεωργαντάς, καθώς και ο υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας - Θράκης Σταύρος Καλαφάτης.

 

 «Συζητήσαμε για τον ψηφιακό μετασχηματισμό του κράτους, της οικονομίας και της δικαιοσύνης. Η ψηφιοποίηση, ενδυναμώνει τους πολίτες και διευκολύνει τη ζωή τους, στην πράξη», επισημαίνει ο κ. Γεωργαντάς.

 «Για την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός είναι μια βασική επιλογή.  Βγαίνουμε μπροστά από τις εξελίξεις. Το αποδείξαμε  στην πανδημία με τη χρήση των νέων τεχνολογιών, που έγινε με υποδειγματικό τρόπο από τους πρώτους μήνες με τα sms, μέχρι και την επιχείρηση του εμβολιασμού. Κάναμε άλμα προς τον ψηφιακό κόσμο που έρχεται», τόνισε ο κ. Καλαφάτης. 

Και πρόσθεσε, «Βρισκόμαστε στην πορεία μετάβασης προς μια νέα εποχή όπου ο ψηφιακός μετασχηματισμός, οι νέες τεχνολογίες θα έχουν εφαρμογή σε όλες μας τις δράσεις. Ο ψηφιακός κόσμος δεν αφορά μόνο το κράτος. Αφορά την εκπαίδευση. Αφορά την εργασία. Αφορά τις επικοινωνίες. Αφορά τις επιχειρήσεις και τις νέες επενδύσεις. Αφορά την έρευνα και την καινοτομία. 

Ήδη, ζούμε τις αλλαγές στο ηλεκτρονικό εμπόριο, την τηλεργασία  και την τηλε-συνεργασία. Το επιχειρηματικό μοντέλο ανατρέπεται, οι προτεραιότητες των επιχειρήσεων. -μικρών και μεγάλων- ανατάσσονται. Στο δημόσιο ψηφιοποιήθηκαν συναλλαγές που, παλαιότερα, χρειάζονταν μέρες για να ολοκληρωθούν».

 

 


 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου