NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Πλήρης απαλλαγή Παπασταύρου. Ούτε συγνώμη από τον αμετανόητο Αλ.Τσίπρα


 

Πλήρης απαλλαγή Παπασταύρου μετά από έξι χρόνια

Μετά από έξι χρόνια δικαστικών εμπλοκών και πολιτικών στοχοποιήσεων ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα από όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί.

Μετά από έξι χρόνια δικαστικών εμπλοκών και πολιτικών στοχοποιήσεων ο δικηγόρος Σταύρος Παπασταύρου, στενός συνεργάτης του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά απαλλάχθηκε με αμετάκλητο βούλευμα από όλες τις κατηγορίες που του είχαν αποδοθεί σχετικά με τη λεγόμενη λίστα Λαγκάρντ και διάφορες φορολογικές εκκρεμότητες.

Η περίπτωση Παπασταύρου είχε προβληθεί από το 2015 και στη συνέχεια επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ ως συνώνυμο της διαπλοκής με σαφείς υπαινιγμούς ακόμα και μέσα στη Βουλή για υπόνοιες διακίνησης πολιτικού χρήματος. 

Ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου έξω από τον Αρειο Πάγο μετά την αμετάκλητη και ολοκληρωτική αθώωση δήλωσε «Στοχοποιήθηκα βάναυσα, αδίστακτα, λόγω της πολιτικής μου δράσης μου με τη Νέα Δημοκρατία και της συνεργασίας μου με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεση μου ο ορισμός της πολιτικής δίωξης.

Η Δικαιοσύνη όμως μίλησε παρά την προσπάθεια χειραγώγησής της.

Χρειάστηκαν 6 δύσκολα χρόνια για να δικαιωθώ. Και δικαιώθηκα. Πλήρως με σειρά αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για όλα όσα με κατηγορούσαν».

Παράλληλα αναφέρθηκε στις ανεπιτυχείς προσπάθειες και τους εκβιασμούς που είχε δεχθεί από εισαγγελικής πλευράς για να ενοχοποιήσει για οικονομικά θέματα την σύζυγο του πρωθυπουργού Μαρέβα Γκραμπόφσκι, ενώ κάλεσε την σημερινή αξιωματική αντιπολίτευση να ζητήσει συγνώμη για την άδικη στοχοποίηση του, σημειώνοντας «την περιμένω τη συγγνώμη, όχι ως προσωπική δικαίωση, αλλά ως πρώτο βήμα προκειμένου κανείς αθώος να μην υποστεί όλα όσα έγιναν σε βάρος μου. Είναι θέμα Δημοκρατίας».

 

Ιωάννα Μάνδρου / H KAΘΗΜΕΡΙΝΗ 


-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

 


Σαμαράς: Χρειάστηκαν 6 χρόνια για να δικαιωθεί ο Παπασταύρου - Ο Τσίπρας γιατί προτίμησε τη συκοφαντία ενώ γνώριζε;


Επαναλαμβάνοντας τη φράση «μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου», ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς σχολίασε την αμετάκλητη δικαίωση του πρώην συνεργάτη του από τη Δικαιοσύνη.

Ο Αντ. Σαμαράς με αφορμή το αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών που δικαίωσε τον Σταύρο Παπασταύρου, έκανε λόγο για ολοκληρωτική νίκη των αξιών και του κράτους δικαίου απέναντι στη λάσπη, τις συκοφαντίες και το «παρακράτος» που επιχείρησε να στήσει η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα.


Η ανακοίνωση Σαμαρά

«Χρειάστηκαν 6 ολόκληρα χρόνια για να κερδίσει πίσω τη ζωή του ο Σταύρος Παπασταυρου. Ρωτάω λοιπόν, ευθέως, τον κ. Τσίπρα: γιατί, ενώ γνώριζε από την πρώτη στιγμή την αθωότητα του Παπασταύρου, κατασκεύασε, μαζί με το παρακράτος του, κατηγορίες χωρίς ντροπή;» σημειώνει χαρακτηριστικά ο κ. Σαμαράς, για να προσθέσει:
«Ρωτάω τον κ. Τσίπρα, γιατί, αφού εξευτέλισαν δημόσια έναν αθώο άνθρωπο, του ζήταγαν μετά κι ανταλλάγματα για να τον... αποκαταστήσουν; Ρωτάω τον κ. Τσίπρα, γιατί, αντί να συγκρουσθούμε πολιτικά, προτίμησε τη συκοφαντία και τη διαπόμπευση εμένα και των συνεργατών μου;

»Λυπάμαι τον κ. Τσίπρα, γιατί επιδίωξε μια Ελλάδα-Μπανανία αντί για Πολιτεία και κράτος δικαίου. Ομως, ευχαριστώ τον κ. Τσίπρα, γιατί απέδειξε ότι στην πολιτική δικαιώνονται οι αρχές, οι αξίες, η σοβαρότητα και όχι η λάσπη. Ναι λοιπόν, κ. Τσίπρα, όπως σας είχα πει και τότε, ''μακάρι η Ελλάδα να είχε 10 Παπασταύρου''…».


 

Πηγή: iefimerida.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου