NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 1 Ιουλίου 2021

Ο ελληνικός λαός περιμένει της συγνώμη σας κ.Τσίπρα

 


Μητσοτάκης: Αν ο Παπασταύρου αθωωθεί τότε θα ζητήσετε συγγνώμη;

 

Πελώνη: Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας από τον κ. Παπασταύρου;

 


 

Μητσοτάκης: Αν ο Παπασταύρου αθωωθεί τότε θα ζητήσετε συγγνώμη;

 

Λάβρος κατά όσων τον σπίλωσαν χωρίς στοιχεία και προπάθησαν με κάθε μέσο να τον εξοντώσουν ηθικά ήταν ο Σταύρος Παπασταύρου, ο οποίος αθωώθηκε πανηγυρικώς από τις κατηγορίες που του είχαν προσάψει με το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο.

Ο κ. Παπασταύρου δήλωσε πως «Το παρακράτος που επιδίωξε συστηματικά την ηθική μου εξόντωση και την ποινική μου καταδίκη ηττήθηκε ολοκληρωτικά.»

'Οπως σημείωσε, δέχτηκε συκοφαντική επίθεση ακόμα και από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ο οποίος όντας πρωθυπουργός της χώρας προσπάθησε να προκαταλάβει την απόφαση της δικαιοσύνης και να τον καταστήσει ένοχο:

 «Εκατοντάδες τα δημοσιεύματα λάσπης για τη λίστα Lagarde, τα Panama Papers, ακόμη και για συμμετοχή μου σε εγκληματική οργάνωση ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Πρωτοφανής η επανειλημμένη συκοφαντική αναφορά στο όνομά μου ακόμη και από τον Αλέξη Τσίπρα, μέχρι και προεκλογικό τηλεοπτικό σποτ έβγαλαν σε βάρος μου και της Νέας Δημοκρατίας για τις εθνικές εκλογές του Σεπτεμβρίου 2015. Ο ορισμός της πολιτικής δίωξης δηλαδή, αλλά και ο ορισμός της σκευωρίας. Οι διώκτες μου ήταν αδίστακτοι. Επιχείρησαν να χειραγωγήσουν τη Δικαιοσύνη, εκβίασαν, έφτασαν μέχρι να αποκρύψουν έγγραφο που αποδείκνυε την αθωότητά μου. Έπρεπε να καταδικαστώ και να παραμείνω αμαυρωμένος εκτός και αν όπως ζητήθηκε μιλούσα εναντίον της Μαρέβας Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη. Τόσο απλά, τόσο αισχρά, τόσο δόλια.»

Κατά τη διάρκεια της συζήτησης των πολιτικών αρχηγών στις 15 Απριλίου 2016 στη Βουλή, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον τότε πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, στην περίπτωση που η δικαιοσύνη αποφανθεί ότι ο Σταύρος Παπασταύρου είναι αθώος, να του ζητήσει δημοσίως συγγνώμη. Οι πάντες πλέον αναμένουν τη δημοσία συγγνώμη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για τις συκοφαντίες εναντίον του Σταύρου Παπασταύρου τον οποίο πλέον η δικαιοσύνη τον ανακήρυξε αθώο.

Μένει να δούμε αν ο Αλέξης Τσίπρας θα βρει το ανθρώπινο και το πολιτικό θάρρος να ζητήσει συγγνώμη από αυτόν που σπίλωσε ή αν θα μείνει έρμαιο του παρελθόντος του, όπως φαίνεται στην ομιλία του στη Βουλή στις 31 Μαρτίου 2015:

«Είπατε όμως "Μακάρι η χώρα να είχε και άλλους δέκα Παπασταύρου." Δεν έχει άλλους δέκα κύριε Σαμαρά. Άλλους δύο χιλιάδες εξήντα δύο έχει και είναι στη λίστα Λαγκάρντ και θα ελεγχθούν ένας προς έναν. Τελεία και παύλα.»

 

 

Πελώνη: Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας από τον κ. Παπασταύρου;

 

Στην αθωωτική απόφαση για τον Σταύρο Παπασταύρου αναφέρεται με ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος, Αριστοτελία Πελώνη.

«Ύστερα από έξι χρόνια διώξεων, λάσπης, συστηματικής επιχείρησης δολοφονίας χαρακτήρα και συκοφάντησης και από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, ο Σταύρος Παπασταύρου δικαιώνεται με το απαλλακτικό βούλευμα 2723/2020 του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών, το οποίο κατέστη αμετάκλητο. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συζήτηση στη Βουλή σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών τον Απρίλιο του 2016, απευθυνόμενος στον κ. Τσίπρα που από τη θέση του πρωθυπουργού, με ένα κρεσέντο κατά του κ. Παπασταύρου είχε παραβιάσει κάθε τεκμήριο αθωότητας, επιχειρώντας να προδικάσει την κρίση της Δικαιοσύνης, τον είχε ρωτήσει τι θα έπραττε αν υπήρχε αθωωτική απόφαση. Και αν θα ζητούσε συγγνώμη. Ο κ. Τσίπρας είχε νεύσει τότε καταφατικά», τονίζει στην ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος.

Και επισημαίνει: «Σήμερα εκδόθηκε η αθωωτική απόφαση. Θα ζητήσει συγγνώμη ο κ. Τσίπρας από τον κ. Παπασταύρου για την τόση λάσπη που εκτόξευσε εναντίον του ή θα κρυφτεί όπως συνηθίζει»;

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου