NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021

Υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς στο Κιλκίς


 

Για ακόμη μια μέρα με κίτρινο χρώμα δηλαδή υψηλή επικινδυνότητα βρίσκεται ο νομός Κιλκίς στο σχετικό χάρτη της Γ.Γ.Πολιτικής Προστασίας για σήμερα Πέμπτη 5 Αυγούστου 2021.

Που πολύ απλά σημαίνει όχι φωτιές και όχι απερισκεψίες γιατί τα παραδείγματα τα βλέπουμε στις τηλεοράσεις μας τι μπορεί να συμβεί εντελώς απλά και γρήγορα να οδηγήσει σε καταστροφή με ανυπολόγιστες συνέπειες.

Μια σπίθα μια στιγμή μόνο μπορεί να προκαλέσει μεγάλης έκτασης πυρκαγιά και τότε ο δρόμος δεν έχει επιστροφή. Για αυτό προσέχουμε και δεν κάνουμε απερίσκεπτα πράγματα απλώς έχουμε πάντα το νου μας και οι εκόνες είναι νωπές από το τι μπορεί να γίνει από μια στιγμή στην άλλη. Οι τηλεοπτικοί δέκτες έχουν επί 24ωρου βάσεως και αναμεταδίδουν σε πανελλήνια εμβέλεια το τι επικίνδυνο πράγμα είναι η πυρκαγιά και τι μπορεί να φέρει ξαφνικά.

Σε κλάσματα δευτερολέπτου όλα μπορούν να γίνουν στάχτη, όλα να καταστραφούν, κόποι και θυσίες μιας ζωής, το περιβάλλον να υποστεί ανεπανόρθωτες ζημιές και όλα γενικώς να οδηγήσουν σε ακραία φαινόμενα από την κλιματική αλλαγή λόγω της κακής μεταχείρισης από τον άνθρωπο.

 

ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ ΣΕ ΝΟΜΟ ΚΙΛΚΙΣ.     

Υπό έλεγχο τέθηκε τη νύχτα και στη συνέχεια κατασβέστηκε πλήρως η φωτιά που ξέσπασε μεταξύ Ευζώνων και Ειδομένης.  Δεν απειλήθηκαν κατοικημένες περιοχές, ενώ στο σημείο επιχειρούσαν 12 οχήματα με 24 πυροσβέστες.

Το ίδιο αποτέλεσμα και στην άλλη φωτιά στο νομό μας χθες στην περιοχή της Ν.Σάντας όπου άνδρας χωρίς να σκεφτεί έβαλε φωτιά σε δικό του χώρο 

και δεν άργησε να γίνει το κακό ξεφεύγοντας του και δημιουργώντας ένα πύρινο εφιάλτη που ευτυχώς άμεσα με την κινητοποίηση των πυροσβεστικών δυνάμεων επίγεια αλλά και από αέρος ετέθη σε έλεγχο και σβήστηκε τελικά ευτυχώς ζωρίς ζημιές σε σπίτια και οικισμούς αλλά να αποτεφρωθούν μεγάλες χορτολιβαδικές εκτάσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ν.Σάντας. 

Οπως πληροφορίες μας αναφέρουν ο δράστης και υπαίτιος για τη φωτιά κρατείται και θα οδηγηθεί στις δικαστικές αρχές. 

 

 

  

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου