NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Πως εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία»;


 

Πως εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία»;

Τι θα γίνει με την Τρίτη δόση πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή της;

 
 

 

Πως εξελίσσεται η επιχείρηση «Ελευθερία»;
 
Μέχρι στιγμής έχουν πραγματοποιηθεί 10.500.000 εμβολιασμοί. Περισσότεροι από 5.700.000 συμπολίτες της έχουν εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση, ποσοστό που αντιστοιχεί σε 54,3% στο γενικό πληθυσμό και 63,7% στον ενήλικο πληθυσμό. 


Μέχρι στιγμής  έχουν εμβολιαστεί ή έχουν κλείσει το ραντεβού της 33.000 έφηβοι της ηλικιακής ομάδας, 15 με 17  και περίπου 5.300 παιδιά της ηλικιακής ομάδας 12-14.
Η πλατφόρμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών άνοιξε της 20 Ιουλίου και μέχρι στιγμή έχουν κάνει αίτηση 3.200 πολίτες και έχει γίνει ήδη εμβολιασμός σε 725 πολίτες.


Χθες αναπτύχθηκαν 46 ομάδες κινητών συνεργείων και εμβολίασαν περισσότερους από 300 πολίτες. Παράλληλα αναπτύσσονται κινητά συνεργεία για της απομακρυσμένες περιοχές και έχουν εμβολιαστεί έτσι  περισσότεροι από 6.000 πολίτες.


Ταυτόχρονα αναπτύσσονται δράσεις για τον εμβολιασμό ειδικών πληθυσμών, της είναι οι Ρομά, οι άστεγοι και οι μετανάστες.


Της επόμενες μέρες θα αναρτηθεί νέο επιχειρησιακό σκέλος που θα αφορά την διευκόλυνση των υπαλλήλων μεγάλων ξενοδοχειακών μονάδων.


 
Τι θα γίνει με την Τρίτη δόση πότε θα ξεκινήσει η χορήγησή της;
 
Κατευθυντήριες οδηγίες θα δοθούν από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών η οποία όπως και στις υπόλοιπες χώρες της Ε.Ε. θα κινηθεί σε τρεις άξονες ανάλογα με την ηλικία, ανοσοκατεσταλμένους και το χρόνο που έγινε ο εμβολιασμός. 

Σε κάθε περίπτωση στο επιχειρησιακό σκέλος, υπάρχει ετοιμότητα ώστε στο τέλος του μήνα, αρχές Σεπτεμβρίου, αν η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών το αποφασίσει να υλοποιηθεί και αυτό το πρόγραμμα της τρίτης δόσης εμβολιασμού.

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου