NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 3 Αυγούστου 2021

Καμία γυναίκα μόνη της στον αγώνα κατά της βίας


 

Ενισχύεται το πλέγμα προστασίας για της γυναίκες που υφίστανται βία. Καμία γυναίκα μόνη της. 


 
Καμία γυναίκα δεν πρέπει να είναι μόνη της στον αγώνα κατά της βίας. 

Η Πολιτεία, στο πλαίσιο ενός μεγάλου αγώνα που πρέπει να γίνει, ενισχύει το πλέγμα προστασίας για τις γυναίκες – θύματα βίας και την καλλιέργεια κουλτούρας μηδενικής ανοχής απέναντι στη βία και την παρενόχληση. Αναπτύσσονται δράσεις για την πρόληψη και αντιμετώπιση των περιστατικών έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας και ενθαρρύνονται οι γυναίκες να καταγγέλλουν βίαιες συμπεριφορές που παραβιάζουν κατάφορα τα ανθρώπινα δικαιώματα. 

Για το σκοπό αυτό υπάρχουν 43 Συμβουλευτικά Κέντρα, όπου παρέχεται δωρεάν ψυχολογική, κοινωνική και νομική στήριξη, άλλα και εργασιακή συμβουλευτική. Υπάρχουν, επίσης, 19 Ξενώνες Φιλοξενίας, όπου μπορούν να φιλοξενηθούν γυναίκες - θύματα βίας, και τα ανήλικα παιδιά τους. 

Λειτουργεί παράλληλα. 7 ημέρες την εβδομάδα. η τηλεφωνική Γραμμή SOS 15900, το επιστημονικό προσωπικό της οποίας, τηρώντας τους κανόνες εμπιστευτικότητας και απορρήτου, συμβουλεύει τόσο τα θύματα όσο και τρίτα πρόσωπα από το συγγενικό ή φιλικό τους περιβάλλον για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βάλουν τέλος στα περιστατικά βίας και να καταγγείλουν τέτοια φαινόμενα στις αρμόδιες Αρχές. 

Ταυτόχρονα όποιος θέλει να επικοινωνήσει με τους ειδικούς της Γραμμής και δεν μπορεί να καλέσει, μπορεί να στείλει ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση sos15900@isotita.gr. 

Σημειώνεται ακόμη ότι στην ιστοσελίδα metoogreece.gr υπάρχουν συγκεντρωμένες όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για θέματα σεξουαλικής παρενόχλησης, κακοποίησης και εξουσιαστικής βίας.

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου