NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2021

Χτυπούν καμπάνες κινδύνου, αλλά στο ένδοξον Κιλκίς διαδηλώνουμε “μεγαλειωδώς”

 

Χτυπούν καμπάνες κινδύνου, αλλά στο ένδοξον Κιλκίς διαδηλώνουμε “μεγαλειωδώς”ΠΗΓΗ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΙΛΚΙΣ

“Καμπανάκι” για όσους επιμένουν να σκέφτονται στο Κιλκίς σημαίνουν τα πρόσφατα στοιχεία από τον δείκτη θετικότητας του νέου κορονοϊού. Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται στο νομό, οι ασθενείς στο Νοσοκομείο Κιλκίς επίσης και ιδού η εικόνα ξεκινώντας από την πανελλαδική:


Σε ανοδική τροχιά παραμένει ο αριθμός των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού με αρκετές περιοχές της χώρας να καταγράφουν πολύ υψηλό δείκτη θετικότητας. Συνολικά σε 11 περιφερειακές ενότητες ο δείκτης θετικότητας υπερβαίνει το 4%.
Ειδικότερα, στην Νάξο ο δείκτης θετικότητας φτάνει το 7,70% και στην Ικαρία 6,90%.
Το ποσοστό θετικότητας στην Ηλεία κατάγράφηκε 6,51%, στην Άνδρο 5,36%, στην Καβάλα 4,89%, στην Μεσσηνία 4,80%, στην Ιθάκη 4,78%, στην Μύκονο 4,73%, στην Θεσπρωτία 4,42%, στα Νησιά του Αργοσαρωνικού 4,19% και στην Κάλυμνο 4,12%.

Κοντά στο 4% βρίσκονται:
Ρέθυμνο 3,97%
Τήνος 3,91%
Ρόδος 3,88%
Κοζάνη 3,71%
Αχαΐα 3,57%
Κάρπαθος 3,50%

 

Κιλκίς: Χειρότερα κι από
τις τουριστικές περιοχές
Ο ν. Κιλκίς απέχει αρκετά από τις “κόκκινες” περιοχές αναφορικά με το δείκτη θετικότητας καθώς στον σχετικό πίνακα θετικότητας στο σύνολο των ελέγχων για την εβδομάδα 16-22 Αυγούστου εμφανίζεται με δείκτη 2,07%.
Ωστόσο η επίδοση αυτή είναι η χειρότερη στην Κεντρική Μακεδονία μετά τη Θεσσαλονίκη, άλλη μια απόδειξη της σχέσης συγκοινωνούντων δοχείων που διατηρεί το Κιλκίς με τη συμπρωτεύουσα.
Ενδεχομένως μάλιστα να συνδέεται με την κακές επιδόσεις του νομού στους εμβιολιασμούς. Και κάνουμε τη συσχέτιση επειδή ο δείκτης θετικότητας στο Κιλκίς είναι χειρότερος και από περιοχές με έντονη τουριστική κίνηση, επομένως με έντονα φαινόμενα συνωστισμού και συγχρωτισμού διαφόρων ομάδων πληθυσμού.
Ενδεικτικά παραθέτουμε τον πίνακα θετικότητας για την Κ. Μακεδονία
Θεσσαλονίκη: 2,17%
Κιλκίς: 2,07%
Πέλλα: 1,94%
Πιερία: 1,94%
Χαλκιδική: 1,85%
Σέρρες: 1,83%
Όλα αυτά αποτελούν κακά σημάδια ενόψει του Φθινοπώρου και της αύξησης των κρουσμάτων και των νοσούντων.
Κατά τα άλλα μπορούν να διαδηλώνουν στους δρόμους του Κιλκίς κατά της υποχρεωτικότητας των εμβολιασμών.
Και ορισμένοι να πανηγυρίζουν κιόλας για τις “μεγαλειώδεις” συγκεντρώσεις.
Είναι οι ίδιοι που όταν από Οκτώβριο και Νοέμβριο θα γεμίζουν τα νοσοκομεία, θα διαδηλώνουν κατά της Πολιτείας που δεν φρόντισε να προφυλάξει τους πολίτες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου