NEAPOREIAWEBTV

Τετάρτη 22 Σεπτεμβρίου 2021

Αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού σε Κιλκίς και Bόρεια Ελλάδα



SOS εκπέμπουν Θεσσαλονίκη και Βόρεια Ελλάδα - Μεταβαίνουν εκτάκτως Πλεύρης - Γκάγκα / Αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού στη Βόρεια Ελλάδα.

 

Εμείς τα είπαμε τις τελευταίες ημέρες αλλά δυστυχώς η κατάσταση μας επιβεβαιώνει ότι θα έχουμε πρόβλημα. Ασχημα νέα χθες στο μέτωπο της πανδημίας καθώς 53 θετικά κρούσματα βρέθηκαν στο Κιλκίς και ήδη οι εικόνες και η θύμηση από τα περσινά και πάλι έρχεται στο μυαλό όλων μας. Αν δεν συνειδητοποιήσουμε έστω και τώρα που είναι αργά θα έχουμε τα χειρότερα. Δεν είναι δυνατόν και δεν ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ πια να ξαναγίνει ο τόπος μας πεδίο καταστροφής από τον κορωναϊό. Ας αφήσουμε τα λόγια και ας ξεκινήσουμε πράξεις. Τώρα έστω στο παρα πέντε ή και κατά τη γνώμη μας στο και πέντε γιατί πλέον έχει ξεπερασθεί η κόκκινη γραμμή. Η λύση γνωστή όμως πολλοί ιατροί του πληκτρολογίου και του καναπέ έχουν οδηγήσει τα πράγματα στη χώρα και στον τόπο μας στο μη περαιτέρω. Τα στοιχεία το πιστοποιούν με τον καλύτερο τρόπο και ποιο μεγάλη απόδειξη; 4η ΥΠΕ: σε 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. 

Ο Θεός να μας φυλάει.



Αυξημένη διάδοση του κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα

Άλλωστε, αυξημένη εμφανίζεται συγκριτικά με άλλες περιφερειακές ενότητες, η διάδοση του κορωνοϊού σε μια σειρά από περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα.
 

Η κατανομή των κρουσμάτων κορωνοϊού την Τρίτη 21 Σεπτεμβρίου

Ενδεικτικά, το τελευταίο 24ωρο σύμφωνα με τον ΕΟΔΥ, 61 κρούσματα κορωνοϊού καταγράφει η Δράμα, 50 ο Έβρος, 114 η Ημαθία, 65 η Καβάλα, 66 η Κοζάνη, 53 το Κιλκίς, 89 η Ξάνθη, 68 η Πέλλα και 79 η Πιερία.

Θυμίζουμε πως οι περιφερειακές ενότητες Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Καβάλας έχουν ήδη περάσει σε επίπεδο 4 (κόκκινο), που σημαίνει πως έχει επιβληθεί mini lockdown με απαγόρευση κυκλοφορίας από τη 1.00 το βράδυ ως τις 06.00 το πρωί και λειτουργία καταστημάτων χωρίς μουσική.

Στο επίπεδο 4 βρίσκεται επιπλέον από την υπόλοιπη Ελλάδα, η Ευρυτανία και η Αργολίδα. 

Στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν Πλεύρης και Γκάγκα

Υπό αυτό το πλαίσιο, στη Θεσσαλονίκη μεταβαίνουν εκτάκτως σήμερα ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης και η υφυπουργός Μίκα Γκάγκα προκειμένου να έχουν σύσκεψη με 14 δημάρχους και υγειονομικούς φορείς μετά τη ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού, αλλά και των εισαγωγών ανεμβολίαστων στις ΜΕΘ των νοσοκομείων.

Οπως δήλωσε μάλιστα την Κυριακή ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Ζέρβας, παρά το γεγονός ότι την προηγούμενη εβδομάδα τα νούμερα έδειχναν μειούμενα, αυτή την εβδομάδα οι αριθμοί επανήλθαν και καταγράφεται «αύξηση 15% στα κρούσματα και τις νοσηλείες. Και δεδομένο ότι είχαμε συγκεντρώσεις, τη ΔΕΘ, ο κόσμος επέστρεψε από τις διακοπές, θα πρέπει να είμαστε ιδιαίτερα προσεκτικοί».


Πιεστική η κατάσταση στα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας

Σε κατάσταση αυξημένης επιφυλακής τίθεται ο κρατικός μηχανισμός λόγω της ανησυχητικής αύξησης των κρουσμάτων κορωνοϊού στη βόρεια Ελλάδα.

«Οι τελευταίες εισαγωγές τόσο στο δικό μας νοσοκομείο όσο και στα αλλά ανεβαίνουν επικίνδυνα ξεπερνούν τις 30 σε κάθε εφημερία ενώ ήταν 15-20» δήλωσε ο γιατρός του νοσοκομείου «Παπαγεωργίου», Χρήστος Παπαστεργίου σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε σήμερα η 4η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας - Θράκης, στα νοσοκομεία της συγκεκριμένης ζώνης νοσηλεύονται 248 ασθενείς, εκ των οποίων οι 202 (81,5%) είναι ανεμβολίαστοι και 46 εμβολιασμένοι. 

Την αποτελεσματικότητα των εμβολίων επιβεβαιώνουν -ακόμη περισσότερο- τα στοιχεία για τις ΜΕΘ. Από τα δεδομένα που ανακοίνωσε η 4η ΥΠΕ προκύπτει ότι από τους 53 διασωληνωμένους, οι 51 (96,2%) είναι ανεμβολίαστοι και οι δύο εμβολιασμένοι. Επιπλέον, το 100% όσων νοσηλεύονται σε απλές κλίνες με μάσκα υψηλής ροής οξυγόνου (22 άτομα) είναι ανεμβολίαστοι.

 

 

Πηγή: iefimerida.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου