NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Rafale και Belharra: H Tουρκία στα σχοινιά


 

Rafale και Belharra : Παντοδύναμη η Ελλάδα με την αγορά των γαλλικών αεροσκαφών και φρεγατών αλλά πολύ περισσότερο από την ρήτρα άμεσης στρατιωτικής συνδρομής η οποία καθιστά την χώρα μας κυρίαρχη στην περιοχή και είναι πλέον πασιφανές ότι η Τουρκία και ο γιαλαντζί Σουλτάνος Ερντογάν βρίσκονται στο καναβάτσο.

Συν τις άριστες σχέσεις με Αίγυπτο, Κύπρο, Ισραήλ, Η.Α.Εμιράτα, Σαουδική Αραβία η Ελλάδα είναι ένας πολύ ισχυρός παράγοντας σταθερότητας και διατήρησης της ειρήνης και ηρεμίας στην περιοχή.

Επιπροσθέτως η συμφωνία με ΗΠΑ και οι καλύτερες δυνατές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα που όμοιες έχουν πολλά πολλά χρόνια να βρεθούν σε ανάλογο με το σημερινό επίπεδο δεδομένα ολοκληρώνουν ένα μείγμα ισχύος και ουσιαστικής υπεροχής όχι για επιθετική αλλά για αμυντική καθαρά θωράκιση. Γεγονός που προσδίδει στην χώρα μας μια ακόμη θετική συνισταμένη στο στόχο που διαχρονικά δεν είναι άλλος από το να υπάρξει μια ειρηνική συνύπαρξη όλων των λαών των Βαλκανίων αλλά και της ευρύτερης περιοχής της λεκάνης της Μεσογείου. 

Μακριά από ακρότητες και προσβλητικές και απίθανες διεκδικήσεις που δεν στηρίζονται στο Διεθνές Δίκαιο και την νομιμότητα όπως λ.χ. πράττει επί μακρόν η Τουρκία με την αναθεωρητική της πολιτική η οποία κακώς ακόμη βρίσκεται στο μυαλό των γερακιών της γείτονος. Κατάλοιπο της πάλαι ποτέ Οθωμανικής Αυτοκρατορίας η οποία υπάρχει μόνο στα βιβλία της ιστορίας και εκεί θα ανήκουν. Γιατί στην πραγματικότητα δεν υπάρχει ασφαλώς.

Και όσο γρήγορα το κατανοήσει η Τουρκική πολιτική σκηνή τόσο καλύτερα για τους ίδιους γιατί οι καιροί είναι δύσκολοι και δεν ξέρει κανείς τι ξημερώνει στην γειτονική χώρα η οποία ολισθαίνει καθημερινά σε λάθη που εξοργίζουν τον αμερικανικό παράγοντα αλλά και όλες τις χώρες της Ε.Ε. εκτός από κάποιες ελάχιστες που ακόμη και σήμερα (λόγω δικών τους συμφερόντων τους φυσικά) υποστηρίζουν την Τουρκία.

   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου