NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Νικητής η ομαδικότητα

 


Ο εκλογικός γύρος των δημαιρεσιών επιβεβαίωσε με τον πλέον θεαματικό τρόπο όχι απλά την ισχυροποίηση της Δημοτικής Αρχής του Δημήτρη Κυριακίδη αλλά την καθολική αναγνώριση ότι το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’, όπως ονομάζεται η πλειοψηφική παράταξη του Δημάρχου, πορεύεται μακράν πρώτο, απόλυτα συνεπές στις διακηρύξεις του, με ώριμη αυτοδιοικητική συνείδηση – που σπανίζει στις μέρες μας -  έχοντας στο επίκεντρό της τη συλλογική πρακτική.

Όποιος ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές τα εκλογικά αποτελέσματα με ψύχραιμη θεώρηση των καταστάσεων και με επίγνωση των συσχετισμών που διαμορφώνονται εντός των τειχών του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς, έχει να τσεκάρει ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις.

Όχι στην εκλογική διεργασία για την ανάδειξη νέου Προεδρείου γιατί εκεί η επανεκλογή των μελών του, του Προέδρου Παύλου Θωμαϊδη, του Αντιπροέδρου Θέμη Ανθρακίδη και της Γραμματέως Άννας Νικολαϊδου ήταν μια αναμενόμενη εκλογική διαδικασία με ένθεν και κακείθεν ανοιχτές στηρίξεις στο πλαίσιο μιας συναινετικής διευθέτησης. Η επανεκλεγείσα Γραμματέας βέβαια είχε τη μικρότερη δυνατή στήριξη και πολλοί συνδέουν την αδύναμη εκλογική της εμφάνιση με την εξαφάνισή της από πολλές δημοτικές συνεδριάσεις του 2021.

Το πολιτικό ζουμί βγαίνει από τη νέα σύνθεση της Οικονομικής Επιτροπής και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, δύο δημοτικών οργάνων που έχουν αποφασιστικό ρόλο στις υποθέσεις του Δήμου.

Στην Οικονομική Επιτροπή η αναλογία των εδρών είναι 2 στο συνδυασμό της πλειοψηφίας (Κιλκίς Μπροστά) 1 στον συνδυασμό της μείζονος αντιπολίτευσης ( Κιλκίς - Δήμος Αξιών) και από 1 στους συνδυασμούς  της ελάσσονος αντιπολίτευσης (Ενωτική Δύναμη Κιλκίς) και  Συμμετέχω- Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη.  Σύνολο: 5.

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας είχαν ως εξής: ‘’Κιλκίς Μπροστά’’  Αλέξανδρος Σημαιοφορίδης, Γιάννης Χατζηαποστόλου με 3 ψήφους έκαστος, το ‘’Κιλκίς – Δήμος Αξιών’’ εξέλεξε τον κ. Κωνσταντίνο Ζώτο με 5 ψήφους, η ‘’Ενωτική Δύναμη Κιλκίς’’ τον κ. Άκη Πιπερίδη με 2 ψήφους και ο συνδυασμός ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’ την κα Ελένη Αναστασιάδου με 2 ψήφους. Για πρώτη φορά εμφανίστηκε στις δημαιρεσίες το ψηφοδέλτιο των ‘’Ανεξάρτητων’’ που ζωή να έχουν είναι οκτώ στο σύνολό τους – το 1/5 της δύναμης του Δημοτικού Συμβουλίου Κιλκίς. 

Τρεις οι κ.κ. Κώστας Παπακώστας, Δημήτρης Δημητρίου και Θεόδωρος Βαφειάδης διεκδίκησαν μια θέση στην Οικονομική Επιτροπή. Αυτός που εκλέχθηκε με 18 σταυρούς προτίμησης ήταν ο κ. Παπακώστας με δεύτερο τον κ. Δημητρίου με 11 ψήφους και τελευταίο τον κ. Βαφειάδη με 9 ψήφους.

Όπως γίνεται κατανοητό η μητέρα των μαχών δόθηκε στους ‘’Ανεξάρτητους’’ με τους κ.κ. Παπακώστα και Δημητρίου να υποστηρίζονται από την διευρυμένη παράταξη του Δημάρχου.

Παρασκηνιακά λέγεται ότι οι εξωσχολικοί εκλογομάγειρες των τηλεφωνείων έπιασαν δουλειά αλλά κάποια σύρματα ήταν... κομμένα. Το ‘’έντιμο’’ και ‘’μονοφωνικό’’ ΚΚΕ έκανε την υπέρβασή του και είναι η πρώτη του φορά που δεν απείχε με λευκό ή άκυρο από την εκλογική διαδικασία….. O tempora o mores θα αναφωνούσε και πάλι ο Κικέρωνας!

Στην Επιτροπή Ποιότητας Ζωής εξελέγησαν, τέλος, οι κ.κ. Δημήτρης Θεοδωρίδης και Βλάσης Κουρτίδης με 12 σταυρούς ο καθένας από το ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ ο Παύλος Τονικίδης με 5 ψήφους από το ‘’Κιλκίς – Δήμος Αξιών’’ ο Πρόδρομος Πεντζερετζής με 5 ψήφους από την ‘’Ενωτική Δύναμη Κιλκίς’’ ο Αλέξανδρος Σεϊτανιώτης με 4 ψήφους από το ‘’Συμμετέχω – Ο Δήμος στα χέρια του Πολίτη’’ και ο κ. Αθανάσιος Γραμματικόπουλος με 8 σταυρούς από τους ‘’Ανεξάρτητους’’.

Ποια είναι τα πολιτικά συμπεράσματα που εξάγονται από τις δημαιρεσίες:

ü  Η συμπολίτευση κρατά σθεναρά τα ηνία, ποιεί νέο ήθος και προσθέτει στο ενεργητικό της νέες δυνάμεις. Δεκατρείς σύμβουλοι βρίσκονται στην παράταξη Κυριακίδη. Κάποιοι από αυτούς δέχθηκαν να μπουν στην εκλογική δοκιμασία και να πάρουν ελάχιστες ψήφους για να πετύχει το καλύτερο αποτέλεσμα όλη η παράταξη. Έβαλαν το συμφέρον της παράταξής τους πάνω από το προσωπικό εγώ και αυτή η ενέργεια δένει ακόμη περισσότερο την παράταξη ενώ συγχρόνως μεγαλώνει και φωτίζει την προσωπική τους αυταξία.                                                 

ü  Ο Δήμαρχος Κιλκίς και οι δημοτικοί του σύμβουλοι από τις πρώτες μέρες της θητείας τους έχουν σύμμαχες δυνάμεις στο Δημοτικό Συμβούλιο. Ο συνδυασμός ‘’Κιλκίς – Μαζί Μπορούμε’’ του Σούλη Καζαντζίδη, τρεις ανεξάρτητοι δημοτικοί σύμβουλοι στηρίζουν το δημοτικό έργο και τις επιλογές της Δημοτικής Αρχής με την θετική τους ψήφο. Τους ακολουθούν και άλλοι ανεξάρτητοι σύμβουλοι όπως και μεμονωμένοι δημοτικοί σύμβουλοι άλλων παρατάξεων έχοντας πειστεί ότι ο δρόμος της συνεργασίας είναι αυτός που θα φέρει ουσιαστικά αποτελέσματα στο Δήμο και στους πολίτες.

Η καθαρότητα των θέσεων του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’ η πρόσκληση για συνεννόηση και συνεργασία, το δημοτικό έργο, η αντιστοιχία λόγου και πράξης εκτιμώνται και αυξάνουν τη δυναμική του ‘’Κιλκίς Μπροστά’’.

Μια παράταξη με 13 συμβούλους έχει φτάσει στο σημείο να διπλασιαστεί έχοντας την έξωθεν καλή μαρτυρία για το έργο της.

Η καλή ομάδα οργανώνει το στόχο της και μοιράζει τη μπάλα σε όλους.

Η δημοτική ομάδα του Δημήτρη Κυριακίδη το αποδεικνύει σε κάθε πάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου