NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Επιστρατεύτηκαν τέσσερις ιδιώτες γιατροί. Παρουσιάστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Κιλκίς

 

Επιστρατεύτηκαν τέσσερις ιδιώτες γιατροί. Παρουσιάστηκαν σήμερα στο Νοσοκομείο Κιλκίς

Με «φύλλο πορείας» ύστερα από την επιστράτευσή τους από το Υπουργείο Υγείας παρουσιάστηκαν σήμερα Πέμπτη 13 Ιανουαρίου στη διοίκηση του Νοσοκομείου Κιλκίς τέσσερις γιατροί του ν. Κιλκίς για να αναλάβουν εργασία στο ίδρυμα, δεδομένων των έκτακτων αναγκών λόγω της πανδημίας.

 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του eidisis.gr, οι τέσσερις ιδιώτες γιατροί του Κιλκίς (τρεις παθολόγοι κι ένας πνευμονολόγος)  σύμφωνα με την σχετική απόφαση που αναρτήθηκε στη Διαύγεια θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους ως Επιμελητές Β’ για χρονικό διάστημα ενός μηνός. Καλύπτοντας και τις εκ του νόμου προβλεπόμενες εφημερίες (7) σ’ αυτό το διάστημα.

Οι αποφάσεις επιστράτευσης των ιδιωτών γιατρών τουλάχιστον στην Κεντρική Μακεδονία προκάλεσαν και αντιδράσεις κυρίως για την έλλειψη οποιαδήποτε διάθεσης του Υπουργείου Υγείας να συνεργαστεί με τους οικείους Ιατρικούς Συλλόγους. Μια συνεργασία που θα μπορούσε να αποτρέψει εξόφθαλμες αδυναμίες στην επιλογή των επιστρατευτέντων γιατρών καθώς και στην εξειδίκευση του τρόπου εργασίας τους.

Ανάλογη δυσαρέσκεια εξέφρασε και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς Βλαδίμηρος Παναγιωτίδης, ο οποίος και κατέκρινε τη διαδικασία επιστράτευσης καθώς δεν εξασφαλίζεται η εξυπηρέτηση των πολιτών-ασθενών των ιδιωτών γιατρών, ενώ η υπουργός Αναπληρωτής κ. Γκάγκα προ ημερών είχε δεσμευτεί ότι η απόφαση επιστράτευσης θα προνοεί περί τούτου.

Κατά τα άλλα, είναι ευτυχές ότι τουλάχιστον μέχρι και σήμερα Πέμπτη δεν παρουσιάστηκε στο Νοσοκομείο Κιλκίς ανάλογη της ραγδαίας αύξησης των κρουσμάτων αύξηση των νοσηλειών.


ΠΗΓΗ  ΕΙΔΗΣΕΙΣ  ΚΙΛΚΙΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου