NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 14 Μαρτίου 2022

Υλοποιήθηκε με επιτυχία η Δράση Ενημέρωσης «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»


Υλοποιήθηκε με επιτυχία η Δράση Ενημέρωσης «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης»

Υλοποιήθηκε με επιτυχία από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε.- Κ.Δ.Β.Μ. η Δράση Ενημέρωσης «Αρωματικά και Φαρμακευτικά Φυτά: Προβλήματα και Ευκαιρίες Ανάπτυξης» την Τετάρτη 9-3-2022 στο παράρτημα της Επιμορφωτικής στο Πολύκαστρο.

 

Με την δράση ενημέρωσης αυτή ολοκληρώθηκε και το έργο με τίτλο  «Επαγγελματική Κατάρτιση στις Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών» το οποίο εντάχθηκε στο ΠΑΑ 2014- 2020, στην Υποδράση 19.2.1.1 «Μεταφορά γνώσεων & ενημέρωσης στο γεωργικό και το δασικό τομέα» στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.)

Η Δράση Ενημέρωσης απευθυνόταν σε άτομα που απασχολούνται στον γεωργικό τομέα (αγρότες και εργαζόμενους σε γεωργικές επιχειρήσεις) εντός της  περιοχής εφαρμογής του τοπικού προγράμματος, ήτοι όλης της Π.Ε. Κιλκίς εκτός της εντός σχεδίου περιοχής της πόλης του Κιλκίς, αλλά και σε οποιονδήποτε ενδιαφερόμενο και είχε ως στόχο την διάδοση πληροφοριών για τα αρωματικά και φαρμακευτικά φυτά.

Οι Ενότητες που αναπτυχθήκαν ήταν 

  • Καλλιέργεια Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών στην περιοχή του Κιλκίς-Τάσεις και

     Προοπτικές

  • Χρήσεις Αρωματικών- φαρμακευτικών φυτών και προϊόντων
  • Ομάδες Παραγωγών- Συνεταιρισμοί

Ακόμη παρουσιαστήκαν τα αποτελέσματα του προγράμματος επαγγελματικής κατάρτισης με τίτλο "Αγροτική Επιχειρηματικότητα και Νέες Εναλλακτικές Καλλιέργειες Αρωματικών και Φαρμακευτικών Φυτών-Από την Καλλιέργεια και την Παραγωγή έως τη διάθεση" το οποίο υλοποιήθηκε στο πλαίσιο του παραπάνω έργου το προηγούμενο διάστημα από την ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε.- Κ.Δ.Β.Μ. Το πρόγραμμα είχε διάρκεια 150 ώρες θεωρίας και πρακτικής άσκησης και εκπαιδεύτηκαν 20 αγρότες της περιοχής.

Τέλος έγινε ενημέρωση και για το Τοπικό Πρόγραμμα  «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ομάδας Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.)- «Αναπτυξιακή Κιλκίς-Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρία ΟΤΑ»

Στο πλαίσιο του Τοπικού Προγράμματος «Τοπική Ανάπτυξη με Πρωτοβουλία Τοπικών Κοινοτήτων (ΤΑΠΤοΚ), LEADER/CLLD Κιλκίς» της Ο.Τ.Δ. «ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΚΙΛΚΙΣ – Α. Α.Ε. ΟΤΑ» (ΑΝ.ΚΙ. Α.Ε.) η ΕΠΙΜΟΡΦΩΤΙΚΗ ΚΙΛΚΙΣ Μ.Ε.Π.Ε.-Κ.Δ.Β.Μ. θα υλοποιήσει και άλλα δωρεάν σεμινάρια για αγρότες αλλά και εργαζόμενους μικρομεσαίων επιχειρήσεων και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου