NEAPOREIAWEBTV

Πέμπτη 14 Απριλίου 2022

Αναβλήθηκε η δίκη των έξι κατηγορουμένων για ξυλοδαρμό ποδοσφαιριστή στο Πολύκαστρο

 ΠΗΓΗ  ΜΑΧΗΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΙΛΚΙΣ




Αναβολή για τις 3 Μαΐου πήρε η υπόθεση οπαδικής βίας που απασχόλησε εσχάτως την κοινωνία του Κιλκίς και η οποία μεταξύ άλλων οδήγησε έναν από τους εμπλεκομένους και κατηγορούμενο ταυτοχρόνως στο νοσοκομείο με βαριές κακώσεις μετά από άγριο ξυλοδαρμό, μετά από την πρώτη ακροαματική διαδικασία εχθές στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς.

Η αναβολή δόθηκε λόγω της αποχής των δικηγόρων όλης της χώρας από υποθέσεις του άρθρου 187 του Ποινικού Κώδικα, όπως τροποποιήθηκε από το ν. 4908/22 περί οπαδικής βίας.

Μία πρωτοφανής υπόθεση για τα δεδομένα της τοπικής μας κοινωνίας η οποία εξελίχθηκε μετά από έναν επεισοδιακό ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ του Απόλλωνα Πευκοδάσους και του Μακεδονικού Γρίβας, με την εμπλοκή προσώπων από το περιβάλλον των εν λόγω ομάδων, στον απόηχο και άλλων παρόμοιων υποθέσεων στην χώρα μας με αποκορύφωμα την υπόθεση δολοφονίας του δεκαεννιάχρονου Άλκη Καμπανού οπαδού του Άρεως από οπαδούς του ΠΑΟΚ στην Θεσσαλονίκη.

Κάτι το οποίο είχε ωθήσει την κυβέρνηση να θεσπίσει νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για την εκδίκαση τέτοιων υποθέσεων οπαδικής βίας, βάση του οποίου ασκήθηκαν και διώξεις κατά των Κιλκισιωτών κατηγορουμένων, των εμπλεκομένων στην υπόθεση, η οποία την υπόθεση στο τριμελές πλημμελειοδικείο Κιλκίς μέσα σε διάστημα μόλις έξι εβδομάδων.

Πάντως σύμφωνα με τις εκτιμήσεις νομικών που έχουν αναλάβει την υπεράσπιση κατηγορουμένων πιθανόν να έχουμε και νέα αναβολή της υπόθεσης στις 3 Μαΐου.

Κάτι το οποίο βεβαίως απομένει να αποδειχθεί στην πράξη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου