NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Μια παράσταση με άρωμα παράδοσης από το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς στα φετινά ‘’Ελευθέρια’’

 

Αρώματα ακριβά και μουσικές αγαπημένες από τη νησιωτική χώρα, την Ήπειρο και τη Θράκη σκόρπισε η χορευτική παράσταση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς.


Καθώς έπεφτε το σούρουπο το περασμένο Σάββατο στο μικρό Θέατρο του Δημοτικού Πάρκου - Κήπου οι χορεύτριες των παιδικών τμημάτων ντυμένες με τη φορεσιά της Αράχωβας και στη συνέχεια με τη νησιώτικη στολή της Πάρου μαζί με τους συνομηλίκους συνοδούς τους κι αυτούς ντυμένους  με την παραδοσιακή στολή του τσολιά και τη νησιώτικη ‘’έδωσαν ξανά τα χέρια’’, ξανασμίγοντας ύστερα από τρία χρόνια αναγκαστικής απουσίας εξαιτίας της


 πανδημίας, και χόρεψαν με μοναδικό τρόπο τραγούδια από την Ήπειρο και τα νησιά. Μαζί τους ήταν και το τμήμα ενηλίκων που παρουσίασε χορούς από τη Θράκη.



Το Λύκειο Ελληνίδων Κιλκίς επέστρεψε δυναμικά στην πολιτιστική σκηνή του τόπου φέρνοντας μαζί του το απαλό αγέρι της παράδοσης που τόσο καιρό είχε λείψει στην τοπική κοινωνία.

 Η χορευτική εκδήλωση του Λυκείου Ελληνίδων Κιλκίς ενταγμένη στα φετινά ‘’Ελευθέρια’’, τελούσε υπό την αιγίδα του Δήμου Κιλκίς.

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου