NEAPOREIAWEBTV

Δευτέρα 6 Ιουνίου 2022

Δήμος Κιλκίς, KLEEMANN και εθελοντές ‘’έβαλαν ένα χεράκι’’ και καθάρισαν το δάσος Αγίου Γεωργίου

 


Μια μεγάλη φιλοπεριβαλλοντική αγκαλιά άνοιξαν στο περιαστικό δάσος Αγίου Γεωργίου

ο Δήμος Κιλκίς και η εταιρία ανελκυστήρων KLEEMANN βοηθώντας το με τις περιποιητικές τους φροντίδες να ‘’ανασάνει΄΄ από σκουπίδια και χόρτα.


 Εργαζόμενοι του Δήμου Κιλκίς, της KLEEMANN, εθελοντές, μαθητές και μικρά παιδιά έκαναν πράξη το σύνθημα της φιλοπεριβαλλοντικής δράσης ‘’Βάλε ένα χεράκι’’ και αντλώντας θετική ενέργεια συμμετοχής και κοινωνικής ευθύνης από την σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Περιβάλλοντος ξεχύθηκαν στην πλευρά του Σπηλαίου Κιλκίς και ψηλά στο μονοπάτι που οδηγεί στον Οίκο Ευγηρίας για να σβήσουν τα άσχημα σημάδια της ανθρωπογενούς δραστηριότητας στο δάσος.


Εφοδιασμένοι με γάντια, σακούλες αλλά και νερά για να αντιμετωπίσουν τις ασυνήθιστα υψηλές θερμοκρασίες, οι συμμετέχοντες ολοκλήρωσαν με επιτυχία την αποστολή τους και τούτο φάνηκε από τα χαμόγελα ικανοποίησης που ζωγραφίστηκαν στα πρόσωπα όλων και ειδικά των παιδιών που δεν έκρυβαν τον ενθουσιασμό τους για την επαφή τους με τη φύση και τα σημεία καθαρισμού που επιμελήθηκαν.

Την αξία της κοινής συνέργειας ευαισθητοποίησης για την προστασία του περιβάλλοντος  επισήμαναν σε μηνύματά τους ο Δήμαρχος Κιλκίς Δημήτρης Κυριακίδης, ο Γενικός Διευθυντής της  KLEEMANN Γιάννης Σανιδιώτης και ο Δασάρχης Κιλκίς Γιώργος Βούρτσας υπογραμμίζοντας ότι η φροντίδα για τα δώρα της φύσης είναι υπόθεση όλων, ως μια διαρκής πράξη συνειδητοποίησης αλλά και σεβασμού στη φυσική μας κληρονομιά.

Στην περιβαλλοντική συνέργεια Δήμου Κιλκίς και KLEEMANN συμμετείχαν και το Δασαρχείο Κιλκίς, η Κοινότητα Κιλκίς και μαθητές του 2ου Πειραματικού Λυκείου Κιλκίς.






 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου