NEAPOREIAWEBTV

Τρίτη 13 Δεκεμβρίου 2022

Mεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες…

 Η


Η σοφή λαϊκή ρήση «μεγάλη μπουκιά φάε, μεγάλο λόγο μη λες» παίρνει σάρκα και οστά στο ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι και δη στο ΠΑΣΟΚ που, με αφορμή την υπόθεση των υποκλοπών και τη νόμιμη επισύνδεση του Νίκου Ανδρουλάκη, τους τελευταίους μήνες είχε σηκώσει στα ύψη τη ρητορική περί δημοκρατικότητας και περί συνταγματικότητας, περί διαφάνειας και λειτουργίας των θεσμών και διάφορα άλλα όμορφα και γλαφυρά. 

Τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ στις δημόσιες παρεμβάσεις τους «κουνούσαν» το δάχτυλο ως τιμητές της καθαρότητας, ως άνθρωποι του πνεύματος και της ηθικής, ενώ ο ίδιος ο κύριος Ανδρουλάκης έδωσε ρεσιτάλ αυτοθυματοποίησης παρουσιάζοντας τον εαυτό του ως θύμα της «κακής Δεξιάς» που τον παρακολουθούσε άνευ λόγου και αιτίας... 

Ομολογουμένως συγκινητικό. Δακρύβρεχτο. 

Έλα όμως που η διαπλοκή χτύπησε την πόρτα του κόμματός του και δεν είναι και η πρώτη φορά...

 Η διαπλοκή και η διαφθορά τα προηγούμενα χρόνια ήταν συνυφασμένες με το ΠΑΣΟΚ. 

Τώρα, λοιπόν, η διαπλοκή επέστρεψε στα παλιά της λημέρια και προκάλεσε σεισμό στη Χαρίλαου Τρικούπη, που προσπαθεί να απαλύνει τις πληγές που τραυμάτισαν τον δημοκρατικό χώρο του Κέντρου. 

Το αν η κυρία Καϊλή είναι αθώα ή ένοχη θα το κρίνουν οι δικαστικές αρχές. 

Όμως, στην προσπάθειά του να γλιτώσει τις όποιες ευθύνες, ο πρόεδρος Νίκος σκαρφίστηκε την καταπληκτική ιδέα να χρεώσει την Καϊλή στη ΝΔ! 

Το μόνο που δεν μας είπε είναι ότι είναι «ΟΝΝΕΔίτισσα». Προφανώς ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ έχει σοβαρό πρόβλημα και είναι εγκλωβισμένος στη δική του ρητορική που ανέπτυξε το προηγούμενο διάστημα και στον βερμπαλισμό που υιοθέτησε προκειμένου να αυξήσει τα εκλογικά του ποσοστά. 

Σήκωσε την μπάρα τόσο ψηλά που τώρα είναι αναγκασμένος να περάσει από κάτω... Το πρόβλημά του δεν είναι οι οικονομικές περιπέτειες της Καϊλή, είναι βαθύτερο και αφορά την ίδια την ύπαρξη του κόμματός του και την προσπάθειά του να εμφανιστεί ως τιμητής των πάντων. 

Ο Ανδρουλάκης νιώθει ότι απειλείται από το εσωτερικό του κινήματός του και βλέπει γύρω του φαντάσματα… Αφήστε που γκρεμίζεται το αφήγημά του ότι δεν πρέπει να παρακολουθούνται βουλευτές και ευρωβουλευτές… 

Από παράγοντας διαμόρφωσης των πολιτικών εξελίξεων είναι πολύ πιθανόν να μετατραπεί σε «ναυαγό» που θα αναζητά ένα πολιτικό σωσίβιο είτε στις πρώτες είτε στις δεύτερες εκλογές. Editorial 

«P»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου