NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Σε τηλεδιάσκεψη ο τομέαρχης παιδείας της ΔΕΕΠ Ν.Δ ν. Κιλκίς, κ. Φωτακέλης

 

 Σε  τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε με την Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κ.Νίκη Κεραμέως  την Τετάρτη  14/01/2021 έλαβαν μέρος  οι  Πρόεδροι και  οι Τομεάρχες Παιδείας  και  Θρησκευμάτων  όλης  της  χώρας εκπροσωπούντος της Δ.Ε.Ε.Π. Κιλκίς  του Προέδρου  κ.Μηνά Παπαδόπουλου  και του  αρμόδιου Τομεάρχη Παιδείας κ.Φωτακέλη Ιωάννη .

 

Η αρμόδια Υπουργός κ.Κεραμέως ανέπτυξε σε όλους τους «παρευρισκόμενους» της διαδικτυακής αυτής εισήγησης τις αλλαγές που  έγιναν ή που θα γίνουν κατά τη διάρκεια της θητείας  της  και  έπειτα  τους  ενθάρρυνε να  διατυπώσουν  ερωτήσεις και να καταθέσουν τις απόψεις τους για τα θέματα που θα ήθελαν να συζητηθούν.

 

 Ο Πρόεδρος κ.Μηνάς Παπαδόπουλος  και ο Τομεάρχης ευθύνης Κιλκίς κ. Φωτακέλης Ιωάννης λαμβάνοντας το βήμα ανέδειξαν σε συνεργασία θέματα που αφορούν σε σχολικές δομές τον νομού μας.

Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν τα εξής:

·         Την  έγκριση  Ιδρυσης  Μουσικό  γυμνάσιο  Γουμένισσας  με  παραδοσιακή  μουσική              ( ψηφίστηκε  ομοφωνα  από  το  δημοτικό  συμβουλιο  Παιονίας)

 Η έγκριση ίδρυσης και στέγασης Εσπερινού Επαγγελματικού Λυκείου (ΕΠΑΛ) στην πόλη του Κιλκίς του Νομού Κιλκίς (στο κτίριο του 1ου ΕΠΑΛ ΚΙΛΚΙΣ), σχολικού έτους

2020 - 2021.

 Η έγκριση ίδρυσης και στέγασης Μουσικού Γυμνασίου στην πόλη του Κιλκίς του Νομού Κιλκίς (στο κτίριο του Γυμνασίου Βαπτιστή), σχολικού έτους 2020 - 2021.

(Τα ανωτέρω θέματα έχουν περάσει από την σχολική επιτροπή, την Επιτροπή Παιδείας και το διοικητικό συμβούλιο του Δήμου Κιλκίς και έχουν σταλεί προς έγκριση στη Γραμματεία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων)

 Η αναβάθμιση του Διεθνούς Πανεπιστημίου (πρώην Τ.Ε.Ι Κεντρικής Μακεδονίας) με

έδρα το Κιλκίς, με λειτουργία περισσοτέρων τμημάτων , πέραν του ήδη υπάρχοντος.

 Η άμεση ενεργοποίηση και λειτουργία του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας του Δήμου Κιλκίς απόφαση έχει ληφθεί απλώς ζητείται η συνδρομή του Υπουργείου για την ταχύτερη λειτουργία του)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου