NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Ανοίγει ο δρόμος για σύγχρονο αυτοκινητόδρομο στο τμήμα από το Πολύκαστρο μέχρι τα Μάλγαρα

 ΠΗΓΗ  ΜΑΧΗΤΗΣ  ΤΟΥ  ΚΙΛΚΙΣ

Ενέκρινε το Ελεγκτικό Συνέδριο την σύμβαση παραχώρησης της «Εγνατίας Οδού» Α.Ε.

Γράφει ο Βαγγέλλης Αποστολίδης

Μια πολύ ευχάριστη είδηση για τις οδικές υποδομές της περιφερειακής μας ενότητας επεφύλαξε η σημερινή ημέρα.
Και τούτο διότι συμφωνα με όσα μας δήλωσε ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης το Ελεγκτικό Συνέδριο ενέκρινε την σύμβαση παραχώρησης σε ιδιώτη επενδυτή της εταιρείας του δημοσίου «Εγνατία Οδός» Α.Ε.
Η εν λόγω εξέλιξη ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για να αλλάξουν τα δεδομένα στα χαρακτηριστικά του κάθετου άξονα στην εγνατία οδό Ευζώνων – Μαλγάρων και ειδικότερα στο τμήμα απο τον κόμβο Πολυκάστρου μέχρι των Μαλγάρων, το οποίο ανήκει ιδιοκτησιακά στην παραχωρημένη απο το 2015 στο ΤΑΙΠΕΔ εταιρεία του δημοσίου.
Ενα οδικό τμήμα πραγματικά καρμανιόλα, στα όρια του οποίου έχουν χάσει την ζωή τους σε τροχαία δυστυχήματα δεκάδες πολίτες Ελληνες και υπήκοοι άλλων χωρών, κατά την χρήση του.
Η εν λόγω εξέλιξη συνδέεται άμεσα με την βελτίωση των χαρακτηριστικών του συγκεκριμένου «φονικού» τμήματος και την μεταμόρφωση του σε σύγχρονο αυτοκινητόδρομο με δύο λωρίδες ανά κατεύθυνση, αντι της μίας που υπάρχει σήμερα, και την κατασκευή διαχωριστικού στηθαίου μεταξύ των.
Και τούτο διότι αυτό περιλαμβάνεται ως όρος στην σύμβαση παραχώρησης η οποία μόλις ενεκρίθη από το Ελεγκτικό Συμβούλιο και με βάση την οποία το αργότερο σε πέντε χρόνια απο την υπογραφή της οριστικής σύμβασης παραχώρησης ο ιδιώτης θα πρέπει να έχει εκτελέσει την σχετική εργολαβία.
Προφανώς  η εν λόγω απόφαση έγκρισης της σύμβασης αποτελεί το πρώτο βήμα, αλλά το ουσιαστικότερο, για τη υπογραφή της οριστικής παραχώρησης της «Εγνατίας Οδού» στην ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ-EGIS PROJECTS, το κονσόρτσιουμ των εταιρειών όπου έχει παραχωρηθεί, καθώς απομένουν και άλλα βήματα έως ότου ολοκληρωθεί η διαδικασία  οριστικής παραχώρησης και να αρχίσει να μετρά αντίστροφα ο χρόνος για την ανακατασκευή  του επίμαχου οδικού τμήματος.
Ευχή όλων και του ιδίου του δημάρχου Παιονίας αυτές να ολοκληρωθούν γρήγορα και να προχωρήσει το έργο.
Δίνοντας ένα τέλος σε αυτό το πραγματικό όνειδος, όχι μόνον για τους κατοίκους του δήμου Παιονίας που χρησιμοποιούν το εν λόγω οδικό τμήμα πολύ συχνά για τις μετακινήσεις τους, αλλά και για εκατομμύρια ευρωπαίους τουρίστες που μέσω αυτού εισέρχονται στην χώρα μας όλο τον χρόνο, αλλά και για όσους το χρησιμοποιούν για διεθνείς μεταφορές.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου