NEAPOREIAWEBTV

Σάββατο 13 Ιανουαρίου 2024

Κασσελάκης: «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω»


Μετά και την επιβολή κομματικής πειθαρχίας έχει αρχίσει να ξεδιαλύνει το θολό τοπίο της ιδιοσυγκρασίας Κασσελάκη.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατά τρόπο ανορθόδοξο προσπαθεί να χτίσει ένα κεντροδεξιό προφίλ, να γίνει ο αντι-Μητσοτάκης.

Ενώ πέρασε στην κατοχή του ένα, υποτίθεται, αριστερό-ριζοσπαστικό κόμμα κι ενώ ο ίδιος αρχικά δήλωνε μετ’ επιτάσεως ότι είναι γνήσιος αριστερός, η ρητορική του και οι πράξεις του φανερώνουν το εντελώς αντίθετο.

Ο Στέφανος Κασσελάκης υιοθετεί τη λογική της «αντίστροφης μίμησης». Παρακολουθεί βήμα βήμα τη στρατηγική του πρωθυπουργού και κάνει τα ακριβώς αντίθετα μήπως και καταφέρει να ψηλώσει πολιτικά και μπει στο κάδρο ως αντίπαλο δέος έναντι του αρχηγού της ΝΔ.

Πάνω σε αυτό τον καμβά δεν διστάζει να ανατρέπει τα αφηγήματά του από τη μια στιγμή στην άλλη.

Ενώ, για παράδειγμα, αρχικά κατηγορούσε την κυβέρνηση για δειλία στο νομοσχέδιο για τους γάμους και την τεκνοθεσία των ομόφυλων ζευγαριών, ξαφνικά λέει ότι θα το «περάσει» ο ίδιος. «Με λένε Ρίζο κι όπως θέλω τα γυρίζω», επί το λαϊκότερον… Αφήστε δε που ζει πλέον κάτω από τη σκιά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Λέει ο Μητσοτάκης «όχι στην κομματική πειθαρχία»; Την επιβάλλει ο Κασσελάκης για να δείξει ότι ελέγχει δήθεν το κόμμα του και επειδή τους παρέχει και δανεικά κάνει ό,τι θέλει. Διαρρέει ότι δήθεν το 2019 ο πρόεδρος της ΝΔ τού πρότεινε να γίνει υπουργός και όταν τον ρωτούν «ποιο υπουργείο;», απαντάει «δεν θα σας πω γιατί δεν θέλω να γίνω κουτσομπόλης».

Ο άνθρωπος νομίζει ότι είναι παρουσιαστής «μεσημεριανάδικου» και δεν έχει καταλάβει ότι είναι πολιτικός αρχηγός. Ο εισαγόμενος πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ από την πρώτη μέρα που ήρθε στην Ελλάδα ασχολείται μόνο με το κουτσομπολιό και την προσωπική του κλειδαρότρυπα. Προφανώς αγνοεί ότι «το κουτσομπολιό είναι το όπιο των καταπιεσμένων», όπως εύστοχα έχει πει η Αμερικανίδα συγγραφέας Έρικα Γιονγκ.

Για να σας δώσουμε και μια σημαντική λεπτομέρεια, το «κουτσομπολεύω» παράγεται από το ρήμα «κοψομπολιάζω», δηλαδή κόβω και μπολιάζω, που σημαίνει «συρράπτω - επικολλώ» με την ευρύτερη έννοια του όρου.

Κάτι που κάνει κατά κόρον ο Στέφανος της Ελλάδας… 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου